Mini-excursie: StadsakkersEvenementgegevens

  • Datum:

Graag nodigen wij u uit voor de Mini-excursie op woensdag 12 april 2023. Wij gaan een bezoek brengen aan de StadsAkkers in Apeldoorn. Het adres is:
Dommeweg 5b, 7323 RD Apeldoorn.
U wordt op dit adres om 14.30 uur verwacht.

De mensen van de StadsAkkers willen graag weten met hoeveel personen we komen, dus wij vragen u om even aan ons door te geven of u van plan bent te komen.
U kunt uw komst doorgeven via: e-mail: secretaris@vgp-apeldoorn.nl of bellen / whatts-app naar tel.nr: 06 22558547 Ook opgeven of u een vervoersprobleem heeft, zodat wij dit kunnen proberen op te lossen.

Het verhaal van de StadsAkkers

Het verhaal van StadsAkkers begint in 2013. Enkele Apeldoorners met een sociaal hart hadden de droom om samen met een enthousiaste groep vrijwilligers groente en fruit te verbouwen voor de voedselbank. Dit op een stuk grond dat door de crisis braak was komen te liggen. Een ambitieus plan, zeker omdat men voor een gebied gekozen had tegen de nieuwe wijk Zuidbroek aan. Een stuk grond dat allesbehalve klaar was om groente en fruit te gaan verbouwen. Enkele van de gemeente gehuurde percelen bouw- en grasland, een verwilderde boomgaard en een boerderijtje, dat was het begin van StadsAkkers.

Een bak aan doorzettingsvermogen

Naast het voorzichtige begin van de tuinderij werd er in de begintijd veel tijd gestoken in het enthousiasmeren van bedrijven, sponsoren, fondsen en de gemeente Apeldoorn. Door de droom nooit uit het oog te verliezen en een bak aan doorzettingsvermogen kwam er met het verstrijken van de jaren steeds meer draagvlak voor StadsAkkers. Met name op het gemeentehuis droegen velen onze plannen een warm hart toe. Zo zijn we er samen altijd in geslaagd mogelijkheden te vinden voor financiering.

De meest bijzondere achtertuin van Apeldoorn

Tegenwoordig is StadsAkkers misschien wel de meest bijzondere achtertuin van Apeldoorn. Een heerlijke plek in het groen, aan de rand van de stad waar iedereen welkom is en mee mag doen. Om tot rust te komen, om te leren, om elkaar te ontmoeten of om gewoon te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Met de jaren hebben we ons assortiment steeds verder uitgebreid en dat blijven we doen. Een deel van onze oogst verkopen we aan steeds meer Apeldoorners die van lekker en gezond eten houden en aan een aantal lokale restaurants. Het andere deel schenken we nog steeds met veel genoegen aan de Voedselbank.
In deze bijzondere tuin worden we rondgeleid en wordt er verteld over al hun werkzaamheden.