Terugblik op de mooie busreis op 11 september


We vertrokken om 10 uur met de bus met 34 medereizigers naar vliegveld Terlet, waar we genoten van een kopje koffie met iets lekkers erbij. Daarna werd de reis vervolgd naar Kasteel Doorwerth, waar er keuze was uit 3 activiteiten: een rondleiding met gids door de middeleeuwse moestuin, een rondleiding met gids om het kasteel en men kon zelf het kasteel binnen bekijken.

Daarna weer de bus in en op weg naar Wageningen, waar de boot “De Blauwe Bever” op ons lag te wachten. Het was nogal afwisselend weer, soms zon, soms een buitje, maar het personeel op de boot gaf ons allemaal een deken, waardoor we de kou een beetje konden tegenhouden. Tijdens het varen werden broodjes geserveerd voor de lunch. Na een uur varen was er de gelegenheid om onder begeleiding een wandeling te maken door de Jufferswaard. Een prachtig natuurgebied langs de Nederrijn. De mensen die op de boot bleven konden beneden gaan zitten en werden beziggehouden met het oplossen van verschillende puzzels, zoals spreekwoorden zoeken, plaatsnamen raden.

Na de boottocht werd de reis vervolgd naar Restaurant “De Blauwe Kamer” tussen Rhenen en Wageningen. Hier hebben we genoten van een Italiaans buffet.