Jaaroverzicht 2010


woensdag 13 januari 2010
Plaats: Denksport Centrum.
Aanvang: 14.00 uur

Geschiedenis Philips Apeldoorn
Het wordt een bijeenkomst vol nostalgie: de geschiedenis van Philips in Apeldoorn.
In 1988 bestond Philips Apeldoorn 25 jaar. Er werd een hele week feest gevierd: een receptie, een open dag, een feest, etc. Ter gelegenheid van dit feest is een hele leuke video gemaakt. Deze is overgezet op DVD.
Wij weten dat menigeen deze beelden nog nooit gezien heeft. Leuk om deze periode van Philips Apeldoorn te herbeleven, leuk om weer het sfeertje van toen te proeven, leuk om de beelden van toen (ruim 20 jaar geleden) weer terug te zien en leuk om je vroegere collega’s weer proberen te herkennen.

Allereerst willen wij de DVD laten zien. Na de pauze is er gelegenheid om samen met Dhr. Piet Stam hierover en over de eventueel meegebrachte apparatuur te discussiëren..

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u oude Philips Apeldoorn spullen zou willen meenemen. Denkend aan oude “Datist”, oude appraratuur, oude documentatie, zodat we achter in de zaal een kleine tentoonstelling kunnen creeëren.

Verslag van deze middag

De opkomst was erg hoog: bijna 70 personen! Veel mensen hadden documentatie en foto’s meegebracht die op tafels achterin de zaal ten toon gesteld werden. Er waren veel dankbare lezers.
De film was voor velen een feest der herkenning en iedereen was erg verheugd deze film (vaak voor het eerst) te kunnen zien. Als toetje nog een filmverslag van het feest in Orpheus en de open dag die toen ook is gehouden. Al met al een zeer geslaagde dag.

woensdag 10 februari 2010
Plaats: Hattem

Een bezoek aan het Anton Pieck en het Voerman museum te Hattem

Vertrek vanuit Apeldoorn op de parkeerplaats van KARWEI shop aan de Dierenriem (Apeldoorn Noord) om 13.00 uur. Hier is gelegenheid om te carpoolen
We vertrekken vanuit deze parkeerplaats naar Hattem.
Als u niet meedoet in het carpoolen, kunt u ook rechtstreeks naar Hattem rijden.

In Hattem is de aanbevolen parkeerplaats ‘De Bleek’ (zieplattegrond, rechts onder).
Rond 13.45 uur verzamelen in restaurant “De Ridderhof” (Ridderstraat 25, tel. 038 4446627 – zie plattegrond, het rode kruis).
Daar genieten we van een kop koffie met versnapering.
Om ca 14.15 uur gaan we te voet naar het
Anton Pieck museum en Voerman museum. Vanaf 14.30 uur een rondleiding per gids door het museum.

Om circa 16.00 uur (maar dat kan iets uitlopen) gaan we weer huiswaarts. Degenen die hebben gecarpooled rijden terug naar de parkeerplaats in Apeldoorn Noord.

Verslag:

Ondanks het slechte weer waren er toch nog 19 deelnemers. In de loop van de middag begon het steeds harder te sneeuwen en Hattem werd in een echt ‘Anton Pieck’ decor gehuld. Tot onze verassing had het restaurant de Ridderhof een aparte ruimte voor ons gereserveerd die we bereikten via een smalle steile trap. Gelukkig waren er geen deelnemers bij die hier moeite mee hadden…. Wel een punt voor volgende keer om hier duidelijke afspraken over te maken. Bij de ontvangst hoorde natuurlijk koffie en taart. Het was zelfbediening en Jos en Mientje namen met verve de verdeling van koffie en taart zich. Daarna te voet naar het museum en ook hier was het oppassen door de stevige sneeuwval. De rondleiding door het Anton Pieck museum was prima en we hoorden verhalen van de gids die hij rechtstreeks van Anton had gehoord. Zeer de moeite waard. Daarna konden we op eigen gelegenheid het daarnaast gelegen museum van Voerman bekijken. Rond 4 uuur was het weer tijd om huiswaarts te gaan en inmiddels had de sneeuwval tot de nodige problemen in het verkeer geleid. We hopen dat iedereen veilig is thuisgekomen! Hierbij nog een link naar een serie foto’s die Jos van de Veeken heeft genomen tijdens ons bezoek aan Hattem. Veel kijkplezier!

Aantal deelnemers: 19

woensdag 10 maart 2010
Plaats: Denksport Centrum.
Aanvang: 14.00 uur

Algemene Jaarlijkse Ledenvergadering.

woensdag 14 april 2010
Plaats: Denksport Centrum.
Aanvang: 14.00 uur

Soosmiddag.

Lezing door Ernst de Vries over de Apenheul

Verslag:

Ernst de Vries gaf een geweldige presentatie over Apenheul. Aangezien hij daar al jaren meeloopt als gids, wist hij iedereen van begin tot het eind te boeien met de vele verhalen over de diverse apen en hoe Apenheul tot stand is gekomen. Het was een zeer interessant verhaal. Nadien werd er nog volop nagepraat onder het genot van een glaasje.

Aantal bezoekers: 40

woensdag 12 mei 2010
Plaats: Restaurant de Triangel.
Aanvang: 17.00 uurGezamenlijk diner ter afsluiting van het eerste deel van het verenigingsjaar.

Verslag:

Aantal deelnemers: 53

woensdag 8 september 2010
Vertrek: Touringcarbedrijf van den Berg.
Plaats: Loenen
Aanvang: 9.00 uur

Excursie naar het oorlogsmuseum in Overloon en de rozentuin in .
’s Middags wordt er gezamenlijk gelunched en de dag wordt afgesloten met een diner.

Verslag:

Aantal deelnemers: 45

woensdag 13 oktober 2010
Plaats: Denksport Centrum.
Aanvang: 14.00 uur

Lezing door de heer P.C. Hölscher.

Verslag:
Op woensdag 13 oktober hebben wij een presentatie gehad van de heer Peter Hölscher. Hij liet ons mee genieten van zijn reis door Amerika naar aanleiding van de boeken van Karl May. Nadien werd er nog nagepraat onder het genot van een drankje.

Aantal deelnemers:

woensdag 10 november 2010
Plaats: Denksport Centrum.
Aanvang: 14.00 uur

De heer Huub Ummels zal die middag een dia-presentatie houden over de restauratie van paleis Het Loo gedurende de jaren 1977 tot en met 1984. De heer Ummels is voor ons geen onbekende; hij heeft vorig jaar een presentatie gegeven over ‘oud Apeldoorn’. Ook deze presentatie zal zeker een boeiend verhaal worden.

Verslag:

Bij deze lezing was de zaal van het Denksportcentrum goed gevuld. Onder enorme belangstelling volgden de leden een presentatie van de heer Huub Ummels over de restauratie van Paleis Het Loo.

Aantal deelnemers:

woensdag 8 december 2010
Plaats: Denksport Centrum.
Aanvang: 15.30 uur

Eindejaarsborrel
Eén van de traditionele hoogtepunten van ons verenigingsjaar is de altijd sfeervolle en gezellige eindejaarsborrel. Geen lezing, maar gewoon tijd voor elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. De eindejaarsborrel begint om 15.30 uur en is om 18.00 uur afgelopen

Verslag:
De belangstelling overweldigend. Onder het genot van een klein buffetje en een drankje werd er weer heel wat besproken. Natuurlijk verzorgde Harry van Veen de muzikale omlijsting.

hlvveen

Aantal deelnemers:

Een reactie plaatsen