Soosmiddag – lezing door de heer Frits Bröker over “Een jongen uit Apeldoorn” GAAT NIET DOOR.



Evenementgegevens


Na de sterk oplopende corona besmettingen van de laatste dagen en de persconferentie van Rutte en de Jonge, hebben we besloten de soosmiddag van morgen middag niet te laten doorgaan. We zouden wel binnen het maximum van 30 personen blijven, maar we willen gehoor geven aan de oproep om het aantal sociale contacten te beperken. En met een mondkapje verplichting zou het ook weer minder gezellig worden.

 

We zijn de afgelopen dagen ook een aantal keren benaderd door de beheerder van het DenkSportCentrum en ook door degene die de lezing zou houden, met de vraag of de soosmiddag nog wel door kan gaan, ook gezien het feit dat alle deelnemers tot de kwetsbare groep behoren. Inmiddels heeft het DenkSportCentrum aangegeven dat ze de komende 4 weken gesloten blijven.

 

Daarom hebben we besloten de soosmiddag van morgenmiddag niet door te laten gaan. En daarbij de oproep om allemaal binnen onze eigen bubbel te blijven.

 

Het tijdstip van de volgende soosmiddag is op dit moment onbekend, maar wij berichten u er te zijnertijd over.

 

 

 

 

 

In 1895 heeft Willem Röntgen in zijn laboratorium aan de Universiteit van Würzburg de röntgenstralen ontdekt. Deze ontdekking leidde tot een wereldwijde sensatie, werd snel opgepakt en vond veel toepassingen, niet alleen in de geneeskunde. Uit het onderzoek naar de aard van de röntgenstraling en de schijnbare paradoxen van de wisselwerking van straling en materie kwam tenslotte de moderne quantum-theorie van straling en atomen voort.

Wat veel Apeldoorners niet weten is, dat hij een belangrijk deel van zijn leven – de tijd van zijn derde tot zijn zeventiende levensjaar – in Apeldoorn heeft doorgebracht. Hier is Willem Röntgen opgegroeid en gedurende zijn lange leven heeft hij steeds contact gehouden met Nederland en Apeldoorn in het bijzonder. In zijn latere brieven beschrijft hij vaak zijn gelukkige jeugd in Apeldoorn. Hij beschouwde  Apeldoorn als zijn oorsprong, hier liggen zijn wortels, hier is zijn persoon gevormd. De vorming van zijn karakter met nauwgezetheid, discipline en wetenschappelijke nieuwsgierigheid heeft in zijn jeugd in Apeldoorn plaatsgevonden.

Er moet toch een mogelijkheid zijn om in Apeldoorn deze beroemde oud-inwoner te eren en de herinnering aan hem levendig te houden ?

Een reactie plaatsen