Dagtrip naar Haarlem en Den Haag


woensdag 11 september
Vertrek Dubbelbeek 09.00 uur
Terugkomst Dubbelbeek 21.00 uur

 

Ondanks een weersvoorspelling die niet veel goeds voorspelde, waren de weergoden ons goed gezind en genoten wij van een prachtige nazomer dag.

Klokslag 9 uur vertrokken we richting Haarlem, maar gedwongen door een gekantelde vrachtwagen op de A1 moesten we omrijden via de Amerfoortseweg om bij Voorthuizen pas de A1 op te draaien.

Desondanks kwamen we precies op de geplande tijd om 10.30 uur aan bij het Teylers Museum aan het Spaarne in Haarlem, waar we met een kopje koffie en wat lekkers werden ontvangen.

Daarna werd het gezelschap gesplitst in twee groepen, die elk onder leiding van een gids een rondgang maakten door dit oudste museum van Nederland. Velen van de deelnemers waren van mening dat alleen het prachtige interieur van dit museum, afgezien van een uitgebreide collectie bezienswaardigheden, al de moeite van een bezoek waard was.

Na een eenvoudige broodjes lunch vertrok het gezelschap om 14.00 uur richting Den Haag, waar een bezoek werd gebracht aan het Museum Panorama Mesdag. Voor menigeen een nostalgisch weerzien met herinneringen aan lang vervlogen jeugdjaren waarin schoolreisjes met een bezoek aan dit museum erg populair waren.

Hierna konden de deelnemers een keuze maken uit drie trajecten van een stadswandeling door het (regegerings) centrum van Den Haag. De langste route voerde via het Noordeinde (langs Koninklijk Paleis)het Lange Voorhout, Korte Vijverberg, Het Binnenhof, Kneuterdijk (Gevangen Poort) en de Plaats naar het restaurant “Het Buitenhof”waar in de vroege avond met een diner het bezoek aan Den Haag werd afgesloten.

Om klokslag 21.00 uur arriveerden we -na een door velen gewaardeerde dagtrip- bij de Dubbelbeek in Apeldoorn.