Ons uitstapje van 14 september 2016


Alle deelnemers zien denk ik terug op een zeer geslaagd en gezellige trip naar het Waterliniemuseum, een heerlijke lunch in Haarzuilens, een prachtige boottocht op de Utrechtse Vecht en tot slot een uitstekend diner in Renswoude.

De terugblik zoals verwoord door Bert Middeldorp:

En een terugblik

Op 14 september stond ons jaarlijkse busreisje op het programma. Tijdens het uitzoeken van de reis hadden we vooral rekening gehouden met eventueel regen. We hadden er niet op gerekend dat 14 september één van de warmste en zonnigste dagen van 2016 zou zijn.

Onze eerste bestemming was het Waterliniemuseum gevestigd in het fort bij Vechten. In dit verdedigingsfort was het nog aangenaam koel. Een interessant museum waar je te zien krijgt hoe de waterlinie werkte. Na ontvangst met koffie/thee en koek kon eenieder op eigen gelegenheid het museum bezoeken, evenals het fort.

Voor de lunch zijn we naar Haarzuylen gereden, waar de lunch al klaar stond in restaurant ’t Wapen van Haarzuylen. Er was een vlotte bediening en uiteraard ook een kroket. Daarna was er nog voldoende tijd om het dorpje te bekijken.

Om vervolgens een boottocht over de Vecht te maken, vanaf Mijnden tot aan Nederhorst Ten Berg, een tocht van ruim 2 uur. Op de boot was het wel erg warm. Men had ons een boot met airco beloofd, maar die was helaas stuk. En moesten we het doen met een boot waar we de keus hadden tussen het benedendek waar de ramen open konden, of het open bovendek waar bijna geen zuchtje wind was. Onderweg konden we genieten van de fraaie optrekjes langs de Vecht, waar de kapitein ook het één en ander over vertelde.

Iets later dan gepland vertrok de bus naar Renswoude waar we een 3-gangen menu kregen. Ook hier een vlotte bediening en iedereen heeft lekker gegeten. Iedereen ging tevreden naar huis na een prachtige busreis.

 

Bekijk onderstaand fotoverslag van Nico Heiner, één van onze huisfotografen.

Hieronder staan de foto’s gemaakt door Richard Morgan: