Eindejaarsborrel


Het was weer gezellig druk op de eindejaar bijeenkomst. Ben Eggermont opende de bijeenkomst en introduceerde de gasten voor deze middag. Naast het kopje koffie en de borrel kon men weer genieten van een fantastisch koud buffet. De eindejaar bijeenkomst is toch bij uitstek een middag om met oud collega’s lekker te kletsen en informatie uit te wisselen. Er waren ongeveer 60 leden.

Dit jaar hadden we Maria van het Vertelgenootschap Apeldoorn uitgenodigd om een verhaal te vertellen. De titel van het verhaal was: “Het verhaal van een oudere dame, die het treiteren van haar echtgenoot meer dan zat is”. Het was muisstil in de zaal, iedereen luisterde geboeid naar het verhaal over de oude dame. De moraal van het verhaal voor de heren: als je je vrouw wilt treiteren, neem dan vooral geen lift in huis!! Wie nog meer verhalen wil lezen, op de site van het Vertelgenootschap staat nog een verhaal van de maand.

Charlotte Puister heeft nog een prachtig gedicht voorgedragen over Adam en Eva: Eet nooit meer appels, maar wel een peer. Tenslotte heeft Nico van de Broek zijn liefde voor Apeldoorn naar voren gebracht. Dit keer niet middels het Apeldoorns Volkslied maar een lied over het Apeldoorns Kanaal. Dit is één van de vele nummers van het matrozenkoor uit Apeldoorn (zie matrozenkoorapeldoorn.nl). Er staan nog veel meer nummers op hun repertoire, dus we kunnen nog jaren vooruit…..

Alle drie kregen na afloop een groot applaus.

Het bestuur heeft weer zijn best gedaan om te zorgen voor een fantastisch buffet. Jos en Henriëtte hadden het boodschappenbriefje van vorig jaar weer tevoorschijn gehaald en Ine heeft weer voor stokbrood gezorgd. Met behulp van de foto van vorig jaar hebben ze samen met Gert, Ben en Bert het buffet weer kunnen opmaken. Helaas waren ze vergeten lucifers op het boodschappenbriefje te zetten, zodat het even duurde voordat de kaarsjes konden worden aangestoken…..

Er kwamen veel positieve reacties en na afloop was dan ook bijna alles opgegaan.

 

Hierbij de foto’s gemaakt door Richard Morgan.