ALV en Soosmiddag; Lezing Nico Heiner: StraatmeubilairEvenementgegevens

  • Datum:

Graag nodigen wij u hierbij uit voor de Algemene ledenvergadering. De agenda en bijbehorende documenten worden hierbij meegestuurd. We doen nogmaals een dringende oproep aan leden om zich te melden voor de functie van secretaris. Zonder secretaris zullen we mogelijk de vereniging moeten opheffen, een aantal andere Philips Gepensioneerdenverenigingen zijn ons al voorgegaan en moesten de vereniging opheffen door gebrek aan bestuursleden.

Na afloop van de algemene ledenvergadering is er een lezing door de heer Nico Heiner met als thema:

Straatmeubilair

 Het staat op straat, straatmeubilair kleedt de stad aan.

 

Zoals wij ons huis bewoonbaar maken met allerlei attributen zoals tafels, stoelen, kasten en schilderijen, enz. gebeurt dat ook in de buiten ruimte. Een lege kamer is geen omgeving waar je je senang voelt. Zo is dat met een stad, dorp ook het geval. Als je goed in de stad om je heen kijkt dan zijn er meer objecten dan alleen maar gebouwen. Die panden geven wel een vaak imponerende indruk weer maar zonder aankleding van de omgeving is het een saaie boel. Dat aankleden van de omgeving is het zogenaamde straatmeubilair. Niet alleen kunnen die van praktische en historische aard zijn, maar ze geven de omgeving een fijn gevoel om in te vertoeven. Daar gaat dit verhaal over.

Aan de hand van voorbeelden in Apeldoorn maakt Nico een rondgang door de stad en omgeving om ieder ervan te overtuigen de ogen goed de kost te geven.