Jubileum 25 jaar VGPA op 16 maart


Op woensdag 16 maart hebben we ons 25-jarig jubileum gevierd. We hadden een bijzonder hoge opkomst, maar liefst 90 mensen hadden zich hiervoor opgegeven, en bijna iedereen was aanwezig. De aanwezige leden kregen bij binnenkomst een pen met inscriptie ter gelegenheid van dit jubileum. Leden die niet aanwezig waren kunnen deze pen op een later tijdstip krijgen.

De middag begon met een hartelijke ontvangst door de bestuursleden waarna eenieder onder het genot van koffie of thee met gebak even kon bijpraten. De voorzitter, Rob van Kruijsssen, opende deze feestelijke  bijeenkomst door kort terugblikken op het prille begin in 1991. De leden van het eerste uur, waarvan er op deze middag nog 9 aanwezig waren, werden nog even apart in het zonnetje gezet en geëerd met een bos bloemen. De catering was uitstekend verzorgd, met dank aan Ine Nijland-Meijer.

Daarna was het tijd voor de hoofd-act van deze middag, het optreden van de cabaretgroep Pandora, bestaande uit 10 vrouwen die met zelfgeschreven teksten over het dagelijks leven het publiek kostelijk wist te vermaken. Met humor, ironie en zelfspot hielden ze de aanwezigen een spiegel voor over allerhande dagelijks thema’s samenhangend met bijvoorbeeld het ouder worden in het algemeen en vrouwen in het bijzonder, bijvoorbeeld over het thema ‘pesten’, zoals dat voor kan komen tussen de oudjes in het verzorgingshuis. Ook de privacy perikelen, de immer dieper wordende rimpels, de tragiek van kopen, kopen, kopen met de kater van een lege portemonnee en de altijd besproken verschillen tussen de man en de vrouw kwamen aan bod. De ideale partner voor één van de dames, de adorabele, goed uitziende, sportieve, seksloze metgezel, bleek uiteindelijk een hond te zijn…. Er werd veel gelachen en instemmend geknikt om de vele herkenbare situaties. Met een hartelijk applaus zwaaide het publiek de dames uit.

Jammer dat we geen echt podium hadden, zodat de mensen achter in de zaal niet alles goed konden zien. Gelukkig waren de dames goed te horen.

Tijdens de afsluitende borrel werden oude herinneringen weer opgehaald. De middag was heel gezellig en veel te snel voorbij.

Ben Eggermont heeft voor ApeldoornDirect een artikel over deze jubileum middag geschreven (en dit artikel is als basis voor deze terugblik genomen) met als titel “Philips lampje in Apeldoorn nog lang niet uitgedoofd”, en voorzien van een paar foto’s is dit online te lezen: http://www.apeldoorndirect.nl/bericht/philips-gepensioneerden-vieren-feest_20160317#.Vuq3RfnhCM8.

De foto’s gemaakt door Richard Morgan: