Nieuwsbrief December 2020


Het ziet er niet naar uit dat de tweede golf van het corona virus spoedig afgelopen is. Het besmettingsniveau blijft veel te hoog en het lijkt er sterk op dat de beperkende maatregelen nog wel even van kracht blijven.

Er zijn wel hoopvolle ontwikkelingen omtrent vaccins, maar voorlopig is nog geen enkel vaccin goedgekeurd. En een kleine onzekerheid of foutje kan tot maanden vertraging leiden.

Daarom moeten we dat we voorlopig nog wel met beperkende maatregelen rekening moeten houden. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat onze soosmiddag in januari doorgang kan vinden; daar zullen we jullie te zijner tijd over informeren. Het Bestuur hoopt dat de ALV doorgang kan vinden. Volgens onze statuten moet er jaarlijks voor 31 maart een ALV gehouden worden.

Contributie 2021…

Omdat we dit jaar vanwege de coronabeperkingen weinig uitgaven hebben, heeft het Bestuur besloten de contributie voor 2021 éénmalig te verlagen tot € 10,- (i.p.v. de gebruikelijke € 25,-). Wilt u zo vriendelijk zijn dit bedrag van € 10,- over te maken naar onze rekening, zoals vermeld in de kop van deze nieuwsbrief.

Lief en Leed……..

We verwelkomen Peter Turkenburg als nieuw lid van de VGPA. We heten Peter welkom bij de VGPA en we hopen hem vaak te ontmoeten op de soosmiddagen. Hopelijk kunnen deze spoedig weer doorgang vinden.

Verhalen van leden

Dit is een nieuwe rubriek. Ons lid, Rijk Bennis kwam met het idee om elkaar in deze coronatijd met leuke verhalen te vermaken. We hebben allen een schat aan ervaring, en u heeft vast wel leuke dingen meegemaakt die u met anderen wilt delen. Stuur uw bijdrage aan de secretaris. Probeer het niet langer dan een half A4-tje te maken.

Ik wil hiervoor de aftrap geven: Mijn eerste vlucht

In 1974 moest ik voor UNIDATA naar de SICOB in Parijs (computerbeurs die jaarlijks gehouden werd). De reis er naar toe was tevens mijn eerste vliegreis. Dat was in 1974 op de dag dat de bezetting van de Franse ambassade plaatsvond. De hele luchthaven werd afgesloten en ik was al in de vertrekhal. De enige afleiding was de live-uitzending van het Journaal door Harmen Siezen, en omdat ik vlak achter Harmen Siezen stond, konden mijn ouders zien dat met mij alles goed ging….

Toen de terroristen vertrokken waren, kon ik eindelijk naar Parijs vertrekken, waar ik ver na middernacht aankwam. Toen ik In het hotel aankwam, hadden ze waarschijnlijk mijn kamer in het Tourhotel, naast de Eiffeltoren, al weggegeven. Ze deden alsof er niets geboekt was. Moet U niet in het Hilton zijn (wat er vlak naast lag)? Ook in het Hilton was er uiteraard géén kamer gereserveerd. Voor de eerste nacht heb ik een kamer in het Tourhotel gekregen. De volgende dagen heb ik op de kamer van één van de Belgische technici geslapen, hij had een kamer met 3 bedden.

Op de SICOB had ik niet zoveel te doen. Ik moest ‘s morgens het system opstarten en ‘s avonds weer uitzetten. Dus ik had voldoende tijd om onze concurrenten te bezoeken. De stand naast ons, Olivetti, stal de show met bloedschone dames die weinig om het lijf hadden.

We stonden op een stand van UNIDATA, een samenwerkingsverband tussen Philips, Siemens en CII. Een jaar later werd dit beëindigd. Op de SICOB was alleen de kast waar de computer inzat, een nieuwe UNIDATA -kast. De computer die erin zat was een Siemens BS1000 systeem…..

Ik denk toch dat je met bloedschone dames meer computers verkoopt dan met een mooie kast. Je krijgt in elk geval veel meer aandacht.

Bert Middeldorp